Punjenje uređaja
Punjenje uređaja

Punjenje uređaja

Kako biste postigli optimalne rezultate punjenja, upotrebljavajte isključivo Zebra dodatnu opremu za punjenje i baterije. Punite baterije pri sobnoj temperaturi dok je uređaju u stanju mirovanja.
Standardna baterija puni se od potpuno prazne do 90 % napunjene za približno 2 sata i od potpuno prazne do 100 % napunjene za približno 3 sata. U mnogim slučajevima razina napunjenosti od 90 % pruža dovoljno energije za upotrebu tijekom dana. Ovisno o profilu upotrebe, 100 % napunjena baterija može trajati približno 14 sati upotrebe.
Pridržavajte se smjernica za sigurnost baterije opisanih u datoteci Battery Best Practices (Najbolje prakse za bateriju) dostupnih na zebra.com/batteries.
Uređaj ili dodatna oprema uvijek izvršava punjenje baterije na siguran i inteligentan način. Uređaj ili dodatna oprema naznačuju kada je punjenje onemogućeno uslijed abnormalnih temperatura putem LED indikatora i obavijesti koja se prikazuje na zaslonu uređaja.
Temperatura
Ponašanja tijekom punjenja baterije
20 – 45 °C (68 °F – 113 °F)
Optimalan raspon punjenja.
0 – 20 °C (32 – 68 °F)
45 – 50 °C (113 – 122 °F)
Punjenje se usporava radi optimizacije zahtjeva JEITA ćelije.
Ispod 0 °C (32 °F)
Iznad 50 °C (122 °F)
Punjenje se prekida.
Iznad 58 °C (136 °F)
Uređaj se isključuje.
Za punjenje uređaja uz pomoć postolja:
  1. Dodatnu opremu za punjenje priključite na odgovarajući izvor napajanja.
  2. Umetnite uređaj u ležište kako bi punjenje započelo. Provjerite je li uređaj pravilno postavljen.
    Slika umetanja uređaja u postolje za punjenje.
    Uređaj će se uključiti i započeti punjenje. LED indikator punjenja/obavijesti bljeska jantarno tijekom punjenja uređaja, a zatim počinje postojano svijetliti zeleno kada se uređaj u potpunosti napuni.