Čišćenje i zamjena valjka
Čišćenje i zamjena valjka

Čišćenje i zamjena valjka

Tiskarski valjak može se očistiti štapićem s vatom koji ne ostavlja vlakna (kao što je Texpad) ili čistom vlažnom krpom koja ne ostavlja vlakna lagano navlaženom medicinskim izopropilnim alkoholom (99-postotnim).
 1. Otvorite poklopac (i vratašca dispenzera ako je ugrađen).
 2. Izvadite medij iz prostora tiskarskog valjka.
 3. Jezičce za otpuštanje zasuna nosača tiskarskog valjka s desne i lijeve strane povucite prema prednjoj strani pisača te ih okrenite prema gore.
  1
  Ležajevi tiskarskog valjka
 4. Izvadite tiskarski valjak iz donjeg okvira pisača.
  1
  Ležajevi tiskarskog valjka
 5. Zupčanik i dva ležaja pomaknite s vratila tiskarskog valjka.
 6. Za čišćenje tiskarskog valjka upotrebljavajte štapić s vatom navlažen alkoholom ili krpu koja ne ostavlja vlakna vrlo blago navlaženu medicinskim izopropilnim alkoholom (99-postotnim). Čistite ga od središta prema van. Bacite upotrijebljeni štapić ili krpu. Ponavljajte postupak dok ne očistite sve površine valjka. Ako je bilo mnogo ljepljivih nakupina ili zaglavljenih naljepnica, ponavljajte postupak s novim štapićima s vatom dok ne uklonite svu prljavštinu. Na primjer, ljepila i ulja možete donekle, ali ne i potpuno ukloniti prvim čišćenjem.
  Kako biste očistili tiskarski valjak bez podloge, upotrijebite SAMO ljepljivu stranu medija bez podloge za nježno uklanjanje čestica s tiskarskog valjka.
 7. Provjerite jesu li ležajevi i zupčanik na vretenu tiskarskog valjka.
 8. Okrenite tiskarski valjak sa zupčanikom na lijevu stranu i umetnite ga u donji okvir pisača.
 9. Okrenite jezičce za otpuštanje zasuna ležajeva valjka s desne i lijeve strane prema stražnjoj strani pisača tako da sjednu na svoje mjesto.
 10. Ostavite pisač jednu minutu da se osuši prije nego što zatvorite vratašca dispenzera i poklopac za medije ili uložite naljepnice.