Linijski način rada EPL (samo pisači za izravno toplinsko ispisivanje)
Linijski način rada EPL (samo pisači za izravno toplinsko ispisivanje)

Linijski način rada EPL (samo pisači za izravno toplinsko ispisivanje)

Vaš pisač za izravno toplinsko ispisivanje podržava ispisivanje u linijskom načinu rada. Linijski način ispisivanja EPL osmišljen je tako da mu se naredbe podudaraju s programskim jezikom EPL1 koji se upotrebljavao na starijim modelima pisača LP2022 i LP2042. Pisači za izravno toplinsko ispisivanje serije 2800 tvrtke Zebra podržavaju i jezik linijskog načina rada. Zebra i na 4-inčnom stolnom pisaču Link-OS i dalje podržava linijski način rada.
Linijski način ispisivanja idealan je za osnovnu maloprodaju (prodajna mjesta ili POS), isporuku, inventar, kontrolu tijeka rada i općenito označavanje. EPL pisači s linijskim načinom rada imaju mnogo mogućnosti te mogu ispisivati razne medije i crtične kodove.
Ispisivanjem u linijskom načinu rada ispisuje se samo jedan redak visine najvećeg elementa u retku teksta te podaci – crtični kod, tekst, zaštitni znak ili jednostavne okomite crte. Ispisivanje jednog retka u linijskom načinu rada donosi i mnoga ograničenja: nema preciznog postavljanja elemenata, nema preklapanja elemenata, nema horizontalnih crtičnih kodova (ljestava).
 • Pristupite ispisivanju u linijskom načinu rada tako da pisaču pošaljete naredbu EPL
  OEPL1
  . Detalje potražite u Vodiču za EPL programere (način rada stranice) ili Vodiču za EPL programere linijskog načina rada.
 • Linijski način ispisivanja možete zatvoriti tako da pisaču pošaljete naredbu
  escOEPL2
  za linijski način rada. Pojedinosti potražite u Vodiču za EPL programere linijskog načina rada.
 • Kad je linijski način rada aktivan, ZPL i EPL (EPL2) programiranje u način stranice obrađivat će se kao programiranje i podaci u linijskom načinu rada.
 • Kad je aktivan zadani ZPL i EPL (EPL2) način rada stranice, programiranja linijskog načina rada bit će obrađena kao ZPL i/ili EPL programiranje i podaci.
 • Provjerite načine programiranja pisača ispisivanjem konfiguracije pisača.