Podešavanje kvalitete ispisa
Podešavanje kvalitete ispisa

Podešavanje kvalitete ispisa

Na kvalitetu ispisa utječe kombinacija postavke topline (ili gustoće) za ispisnu glavu, brzine ispisivanja i uloženog medija. Eksperimentirajte s ovim postavkama kako biste pronašli optimalnu kombinaciju za svoju primjenu.
Kvalitetu ispisa možete postaviti u izborniku
Configure Print Quality
(Konfiguriranje kvalitete ispisa) u Zebra Setup Utilities.
Upotrijebite Izvješće o kvaliteti ispisa pisača (poznato i kao samotestiranje – gumb FEED (Ulaganje)) za ispisivanje niza naljepnica kako biste utvrdili postavke zatamnjenosti i brzine radi optimizacije opće kvalitete ispisivanja i crtičnog koda. Pojedinosti potražite u odjeljku Ispisivanje izvješća o kvaliteti ispisa (samotestiranje – gumb FEED (Ulaganje)).
Prije podešavanja postavki provjerite postavke za medije pisača ispisivanjem konfiguracijske naljepnice pisača. Pojedinosti potražite u odjeljku Probno ispisivanje s izvješćem o konfiguraciji.
 1. Podešavanjem zatamnjenosti (ili gustoće) ispisa možete upravljati jednim od sljedećih načina:
  • ZPL naredbom za postavljanje zatamnjenosti (
   ~SD
   ) (pogledajte Vodič za ZPL programiranje)
 2. Brzinu ispisivanja podesite jednom od sljedećih načina:
  • upravljačkim programom pisača u sustavu Windows
  • softverskom aplikacijom poput ZebraDesigner. Taj softver možete preuzeti na: zebra.com/zebradesigner.
  Proizvođači medija mogu preporučiti posebne postavke brzine za svoje medije. Preporučena brzina može biti niža od maksimalne postavke brzine pisača.
 3. Kako biste smanjili maksimalnu udaljenost koju će automatska detekcija vrste medija provjeriti, upotrijebite ZPL naredbu za maksimalnu duljinu naljepnice (
  ^ML
  ).
  Najmanja udaljenost treba biti ne manje od dvije duljine najdulje naljepnice koja se ispisuje. Ako je najveća naljepnica koja se ispisuje duga 2 do 6 inča, prepoznavanje maksimalne duljine naljepnice (medija) može se sa zadane duljine od 39 inča smanjiti na 12 inča.