Ulaganje role s vrpcom za prijenos tvrtke Zebra
Ulaganje role s vrpcom za prijenos tvrtke Zebra

Ulaganje role s vrpcom za prijenos tvrtke Zebra

Vrpcu uložite prateći sljedeće korake.
Pripremite vrpcu uklanjanjem omota i odljepljivanjem ljepljive trake.
Provjerite imaju li vrpca i prazna jezgra za vrpcu zareze na lijevoj strani jezgri vrpce, kako je ovdje prikazano (ako nemaju, pogledajte Umetanje prijenosne vrpce od 300 metara drugih proizvođača).
a
Zarez (mora biti na lijevoj strani vrpce)
b
Ljepljiva traka
c
Na vrpci od 74 metra zarezi se nalaze i na desnoj strani
d
Desna strana (pisač i rola)
 1. Dok je pisač otvoren, postavite praznu jezgru vrpce na vretena za namatanje u pisaču. Gurnite desnu stranu prazne jezgre na vreteno s oprugom (desna strana). Poravnajte jezgru sa središtem glavčine lijevog vretena i okrećite jezgru dok se zarezi ne poravnaju i ne sjednu na mjesto.
  Prvu jezgru vrpce za namatanje možete pronaći u pakiranju. Poslije upotrijebite praznu jezgru za dopremanje s vretena za dopremanje sljedeće role vrpce.
 2. Postavite novu rolu s vrpcom na donje vreteno za dopremanje vrpce. Gurnite je na desno vreteno i fiksirajte lijevu stranu na lijevo vreteno za dopremanje vrpce.
 3. Pričvrstite vrpcu na jezgru za namatanje. Upotrijebite ljepljivu traku na novim rolama ili tanki dio trake. Poravnajte vrpcu tako da se namata ravno na jezgru.
 4. Okrenite glavčinu za namatanje vrpce tako da se gornja strana pomiče prema stražnjem dijelu kako biste zategnuli vrpcu. Okretanje glavčine pomaže u završnom poravnavanju položaja za namatanje vrpce s rolom za dopremanje vrpce. Vodilica vrpce mora biti u potpunosti prekrivena vrpcom.
 5. Provjerite je li medij umetnut i spreman za ispisivanje, a zatim zatvorite poklopac pisača.
 6. Ako je napajanje pisača uključeno, pritisnite
  FEED
  (Ulaganje) tako da se uvuče najmanje 20 cm (8 inča) medija kako bi se vrpca zategnula i izravnala te kako bi se poravnala s vretenima (u suprotnom, s uključivanjem pisača pričekajte dok se to od vas ne zatraži u postupku postavljanja programom Installation Wizard (Čarobnjak za instalaciju)).
 7. U upravljačkom programu pisača, softverskoj aplikaciji ili naredbama za programiranje pisača postavku načina rada za ispisivanje promijenite iz DIRECT THERMAL (Izravno toplinsko) u THERMAL TRANSFER (Toplinski prijenos).
  Kad radnjama pisača upravljate s programiranjem u ZPL-u...
  Pogledajte naredbu ZPL II (
  ^MT
  ) za vrstu medija i pratite upute iz Vodiča za ZPL programiranje).
  Kad radnjama pisača upravljate u načinu rada za stranicu za EPL...
  Pogledajte opcije naredbe za EPL (
  O
  ) i pratite upute iz Vodiča za EPL programere u načinu rada za stranicu).
  Tako postavljate profile temperature pisača za medij za toplinski prijenos.
 8. Kako biste potvrdili promjenu načina rada iz izravnog toplinskog ispisivanja u ispisivanje toplinskim prijenosom, ispišite konfiguracijsku naljepnicu (pogledajte Probno ispisivanje s izvješćem o konfiguraciji).
  Pod
  PRINT METHOD
  (Metoda ispisivanja) na izvješću o konfiguraciji pisača treba pisati
  THERMAL-TRANS
  (Toplinski prijenos).
Vaš je pisač sada spreman za ispisivanje.