Ručno kalibriranje medija
Ručno kalibriranje medija

Ručno kalibriranje medija

S pomoću ovih koraka ručno kalibrirajte pisač za uložene medije.
Ovaj napredni način rada obično se upotrebljava za kalibriranje pisača za medij koji nije pravilno prepoznat tijekom pametne kalibracije.
Ručno kalibriranje medija možda ćete morati provesti nekoliko puta, uz obavezno premještanje senzora medija, dok pisač ne dovrši postupak kalibracije i vrati se u stanje pripravnosti.
Za ručno kalibriranje pisača prema medijima:
 1. Postavite pisač u Advanced Mode (Napredni način rada) (pogledajte Uključivanje naprednog načina rada) i pritisnite
  PAUSE
  (Pauza) ( ) sve dok indikator statusa ( ) ne poprimi žutu boju.
  Indikator potrošnog materijala ( ) zabljeskat će žuto, nakon čega će zabljeskati indikator pauze ( ).
 2. Otvorite pisač i provjerite je li senzor za medij na središnjem položaju za detektiranje (tijekom prijenosa) praznina između naljepnica.
  1
  Ključ za poravnanje senzora
  2
  Strelica za poravnanje (zadani položaj)
  Kod medija s crnim oznakama ili zarezima provjerite je li senzor medija u pravilnom položaju za otkrivanje oznake ili zareza. Kod unaprijed ispisanih medija s ispisom na prednjoj strani naljepnice ili na poleđini podloge, senzor postavite tako da bude minimalno osjetljiv, odnosno da se najmanje susreće s prethodnim ispisima.
 3. Uklonite 80 mm (3 inča) naljepnica s podloge, a zatim površinu podloge bez naljepnice postavite preko tiskarskog (pogonskog) valjka, tako da vodeći rub prve naljepnice bude ispod vodilica medija.
 4. Zatvorite pisač i jednom pritisnite
  PAUSE
  (Pauza) ( ).
  Indikator medija ( ) zabljeskat će nakon što pisač izmjeri podlogu za medije. Kad postupak završi, zabljeskat će indikator pauze ( ).
 5. Otvorite pisač i premjestite medij tako da se naljepnica nalazi izravno iznad pomičnog senzora.
 6. Zatvorite pisač i jednom pritisnite
  PAUSE
  (Pauza) ( ).
Pisač će uvući i izmjeriti nekoliko naljepnica. Ako pisač može utvrditi pravilnu vrstu medija (praznine, crne oznake ili zarezi) i izmjeriti duljinu medija, vratit će se u stanje pripravnosti.