Ulaganje role s vrpcom za prijenos tvrtke Zebra
Ulaganje role s vrpcom za prijenos tvrtke Zebra

Ulaganje role s vrpcom za prijenos tvrtke Zebra

Vrpcu uložite prateći sljedeće korake.
Pripremite vrpcu uklanjanjem omota i odljepljivanjem ljepljive trake.
Provjerite imaju li vrpca i prazna jezgra za vrpcu zareze na lijevoj strani jezgri vrpce, kako je ovdje prikazano. (Ako nemaju, pogledajte Umetanje vrpce za prijenos od 300 metara drugih proizvođača.)
1
Zarez (potreban na lijevoj strani vrpce)
2
Ljepljiva traka
3
Na vrpci od 74 metra zarezi se nalaze i na desnoj strani
4
Desna strana (pisač i rola)
 1. Dok je pisač otvoren, postavite praznu jezgru vrpce na osovine za namatanje u pisaču. Gurnite desnu stranu prazne jezgre na osovinu s oprugom (desna strana). Poravnajte jezgru sa središtem glavčine lijeve osovine i okrećite jezgru dok se zarezi ne poravnaju i ne sjednu na mjesto.
  Prvu jezgru vrpce za namatanje možete pronaći u pakiranju. Poslije upotrijebite praznu jezgru za dopremanje s osovine za dopremanje sljedeće role vrpce.
 2. Postavite novu rolu s vrpcom na donju osovinu za dopremanje vrpce. Gurnite je na desnu osovinu i fiksirajte lijevu stranu na isti način kao i prilikom montaže jezgre za namatanje.
 3. Pričvrstite vrpcu na jezgru za namatanje. Upotrijebite ljepljivu traku na novim rolama ili tanki dio trake. Poravnajte vrpcu tako da se namata ravno na jezgru.
 4. Okrenite glavčinu za namatanje vrpce tako da se gornja strana pomiče prema stražnjem dijelu kako biste zategnuli vrpcu. Okretanje glavčine pomaže u završnom poravnavanju položaja za namatanje vrpce s rolom za dopremanje vrpce. Vodilica vrpce mora biti u potpunosti prekrivena vrpcom.
 5. Provjerite je li medij umetnut i spreman za ispisivanje, a zatim zatvorite poklopac pisača.
 6. Ako je napajanje pisača uključeno, pritisnite gumb
  FEED
  (ULAGANJE) da bi pisač uvukao minimalno 20 cm (8 in.) medija i tako nategnuo vrpcu kako bi je izravnao i poravnao na vretenima. U suprotnom, s uključivanjem pisača pričekajte dok se to od vas ne zatraži u postupku postavljanja čarobnjakom za instalaciju.
 7. U upravljačkom programu pisača, softverskoj aplikaciji ili naredbama za programiranje pisača postavku načina rada za ispisivanje promijenite iz Direct Thermal (Izravno toplinsko) u Thermal Transfer (Toplinski prijenos).
  Kad radnjama pisača upravljate s programiranjem u ZPL-u...
  Pogledajte naredbu ZPL II (
  ^MT
  za vrstu medija i pratite upute iz Vodiča za programiranje u ZPL-u).
  Kad radnjama pisača upravljate u načinu rada za stranicu za EPL...
  Pogledajte mogućnosti naredbe za EPL (
  O
  ) i pratite upute iz Vodiča za programere u načinu rada za stranicu za EPL).
  Tako postavljate profile temperature pisača za medij za toplinski prijenos.
 8. Kako biste potvrdili promjenu načina rada iz izravnog toplinskog ispisivanja u ispisivanje toplinskim prijenosom, ispišite konfiguracijsku naljepnicu (pogledajte Probno ispisivanje s izvješćem o konfiguraciji).
  PRINT METHOD
  (METODA ISPISIVANJA) na izvješću o statusu konfiguracije pisača trebala bi biti
  THERMAL-TRANS
  (TOPLINSKI PRIJENOS).
Vaš je pisač sada spreman za ispisivanje.