Vrste termalnih medija
Vrste termalnih medija

Vrste termalnih medija

Zebra izričito preporučuje korišćenje zaliha brenda Zebra da bi se trajno obezbedilo štampanje visokog kvaliteta. Kompanija Zebra je posebno osmislila širok asortiman papira, polipropilena, poliestera i vinilnih medija tako da poboljša mogućnosti štampanja i da spreči prevremeno habanje glave za štampanje.
Štampač najčešće koristi medij u rolni. Podržava i preklopne i kontinuirane medije. Da biste kupili medije i drugi potrošni materijal za štampač, posetite lokaciju zebra.com/supplies.
Štampač može da koristi različite tipove medija:
Standardni medij
Većina standardnih (nekontinuiranih) medija koristi samolepljivu podlogu koja lepi pojedinačne nalepnice ili neprekidnu dužinu nalepnica na podlogu.
Kontinuirani mediji u rolni
Većina kontinuiranih medija u rolni su direktni termalni mediji (slično papiru za faks) i koriste se za štampanje računa ili ulaznica.
Mediji za oznake
Oznake se obično izrađuju od teškog papira (debljine do 0,19 mm ili 0,0075 inča). Mediji za oznake nemaju lepak niti podlogu i obično poseduju perforacije između oznaka.
Više informacija o osnovnim tipovima i specifikacijama medija potražite u odeljku Opšte specifikacije za medije i štampanje.