Umetanje role s vrpcom za toplinski prijenos
Umetanje role s vrpcom za toplinski prijenos

Umetanje role s vrpcom za toplinski prijenos

Pisači za toplinski prijenos opremljeni su prilagodljivim sustavom za vrpcu koji podržava vrpce tvrtke Zebra od 74 metra i 300 metara. Vaš pisač isporučuje se s adapterima za vrpcu od 300 metara koji podržavaju role s vrpcom drugih proizvođača.
Za ispravan rad s vrpcom od°74 metra za pisače drugih proizvođača NISU potrebni adapteri drugih proizvođača.
Prijenosne vrpce dostupne su u različitim inačicama — ponekad i u više boja — kako biste mogli pronaći odgovarajuću za vaše primjene. Prijenosne vrpce tvrtke Zebra posebno su dizajnirane za upotrebu s pisačima Zebra te medijem marke Zebra. Za role s prijenosnom vrpcom i druge potrošne materijale za ispisivanje posjetite www.zebra.com/supplies.
Upotrebom medija ili vrpci drugih proizvođača BEZ odobrenja za upotrebu s pisačem Zebra možete uzrokovati oštećenje pisača ili glave pisača.
Unutarnji promjer (I.D.) = 12,2 mm (0,5 inča)
I.D. = 25,4 mm (1,0 inča)
  • Za optimalno ispisivanje uskladite vrstu medija i vrpce.
  • Kako bi se ispisna glava zaštitila od habanja, uvijek upotrebljavajte vrpcu koja je šira od medija.
  • Za ispisivanje na medij za izravno toplinsko ispisivanje NEMOJTE ulagati vrpcu u pisač Pogledajte Određivanje vrsta toplinskih medija.
  • Kako biste spriječili pojavu nabiranja vrpce i druge probleme pri ispisivanju, uvijek upotrebljavajte praznu jezgru vrpce koja odgovara unutarnjem promjeru (I.D:) vaše role s prijenosnom vrpcom.
Za pisač su potrebne vrpce tvrtke Zebra s rubom za označavanje kraja vrpce (reflektirajući). Kada pisač otkrije taj rub, prepoznaje potrošenost role prijenosne vrpce i zaustavlja ispisivanje. Uz to, vrpce i jezgre vrpci tvrtke Zebra imaju zareze koji pomažu održati prianjanje role vrpce te pomicanje tijekom ispisivanja (bez proklizavanja).
Vrpce tvrtke Zebra za vaš pisač obuhvaćaju:
  • Vosak za bolju učinkovitost
  • Vrhunski vosak/smolu
  • Smolu za bolju učinkovitost za sintetiku (maksimalna brzina od 6 inča u sekundi ili ips) i premazani papir (maksimalna brzina od 4 ips)
  • Vrhunsku smolu za sintetiku (maksimalna brzina od 4 ips)
Ako upotrebljavate vrpce od 74 metra, NEMOJTE ih uparivati sa starijim jezgrama za vrpce za stolne pisače! Starije jezgre prevelike su. Starije jezgre za vrpce (i neke vrpce drugih proizvođača) prepoznatljive su po zarezima vidljivima SAMO jednoj strani jezgre za vrpcu.
NEMOJTE upotrebljavati jezgre za vrpcu s oštećenim zarezima (zaobljenima, izlizanima, zgužvanima itd.). Zarezi na jezgri moraju biti četvrtasti kako bi jezgru pričvršćivali za vreteno. U suprotnom može doći do klizanja jezgre i nabiranja vrpce, slabog utvrđivanja kraja vrpce ili drugih povremenih smetnji.