Linijski način rada EPL (samo pisači za izravno toplinsko ispisivanje)
Linijski način rada EPL (samo pisači za izravno toplinsko ispisivanje)

Linijski način rada EPL (samo pisači za izravno toplinsko ispisivanje)

Vaš pisač za izravno toplinsko ispisivanje podržava ispisivanje u linijskom načinu rada. Ispisivanje u EPL linijskom načinu rada osmišljeno je da bude kompatibilno s naredbama programskog jezika EPL1.
Linijski način ispisivanja idealan je za osnovnu maloprodaju (prodajna mjesta ili POS), isporuku, inventar, kontrolu tijeka rada i općenito označavanje. EPL pisači s linijskim načinom rada imaju mnogo mogućnosti te mogu ispisivati razne medije i crtične kodove.
Ispisivanjem u linijskom načinu rada ispisuje se samo jedan redak visine najvećeg elementa u retku teksta te podaci – crtični kod, tekst, zaštitni znak ili jednostavne okomite crte. Ispisivanje jednog retka u linijskom načinu rada donosi i mnoga ograničenja: nema preciznog postavljanja elemenata, nema preklapanja elemenata, nema horizontalnih crtičnih kodova (ljestvi).
 • Pristupite ispisivanju u linijskom načinu rada tako da pisaču pošaljete naredbu EPL
  OEPL1
  . Detalje potražite u Vodiču za EPL programiranje (način rada stranice) ili Vodiču za EPL programiranje linijskog načina rada.
 • Linijski način ispisivanja možete zatvoriti tako da pisaču pošaljete naredbu
  escOEPL2
  za linijski način rada. Pojedinosti potražite u Vodiču za EPL programiranje linijskog načina rada.
 • Kad je linijski način rada aktivan, ZPL i EPL (EPL2) programiranje u način stranice obrađivat će se kao programiranje i podaci u linijskom načinu rada.
 • Kad je aktivan zadani ZPL i EPL (EPL2) način rada stranice, programiranja linijskog načina rada obrađuje se kao ZPL i/ili EPL programiranje i podaci.
Način programiranja pisača (na koji je pisač postavljen) možete odrediti i potvrditi ispisom izvješća o konfiguraciji pisača.