Problem: opći problemi s kvalitetom ispisa
Problem: opći problemi s kvalitetom ispisa

Problem: opći problemi s kvalitetom ispisa

Ispisana slika ne izgleda kako treba.
Mogući uzroci i rješenja:
  • Pisač je postavljen na nepravilnu razinu zatamnjenosti i/ili brzinu ispisivanja. Pokrenite izvješće o kvaliteti ispisa (samotestiranje – gumb FEED) (Ulaganje)) kako biste utvrdili idealne postavke zatamnjenosti i brzine za svoju primjenu. Nemojte postavljati brzine ispisivanja više od maksimalne brzine koju je odredio proizvođač medija (to vrijedi i za materijal za ispisivanje i za vrpce). Pogledajte Ispisivanje izvješća o kvaliteti ispisa (samotestiranje – gumb FEED (Ulaganje)) i Podešavanje kvalitete ispisivanja.
  • Ispisna je glava onečišćena. Očistite ispisnu glavu. Pogledajte Čišćenje ispisne glave.
  • Valjak je prljav ili oštećen. Očistite ili zamijenite valjak. Valjci se mogu istrošiti ili oštetiti. Pogledajte Čišćenje i zamjena valjka.
  • Ispisna je glava istrošena. Zamijenite ispisnu glavu. Ispisna glava može se istrošiti i oštetiti. Pogledajte Čišćenje ispisne glave.
  • Tijekom ispisivanja s toplinskim prijenosom ispis je mutan, ima mrlje ili praznine ili rupe u ispisu bez posebnog uzorka. Materijal za ispisivanje (vosak, vosak-smola ili smola) možda ne odgovara materijalu (papir, premaz medija ili sintetika) koji se upotrebljava. Postavite pisač na postavku koja nije veća od maksimalne preporučene brzine ispisivanja za spremnik s vrpcom. Informacije o čitanju značajki spremnika s vrpcom potražite u odjeljku Naredbe za programiranje spremnika s vrpcom.
  • Možda upotrebljavate pogrešno napajanje. Provjerite upotrebljavate li izvor napajanja isporučen s vašim pisačem.