Upozorenje: ponestalo je medija
Upozorenje: ponestalo je medija

Upozorenje: ponestalo je medija

Pritisnuta je naredba za ispisivanje,
FEED
(Ulaganje) ili je u tijeku zadatak ispisivanja, ali pisač ne može prepoznati medije u putanji ispisivanja.
Upozorenje indikatora statusa:
Upozorenje na zaslonu:
Mogući uzroci i rješenja:
 • Nema medija (role) u pisaču. Umetnite odabrane medije u pisač i zatvorite ga. Pogledajte Vrste i umetanje medija u roli. Možda ćete trebati jednom pritisnuti
  FEED
  (Ulaganje) ili
  PAUSE
  (Pauza) kako bi pisač nastavio s ispisivanjem.
 • Pisač je otkrio da na roli nedostaje naljepnica. Otvorite pisač: Ako na roli između dviju naljepnica na kraju role nedostaje jedna naljepnica, to je način na koji proizvođač role s naljepnicama označava kraj role. Pogledajte Prepoznavanje stanja potrošenih medija i oporavak. Zamijenite praznu rolu medija i nastavite s ispisivanjem. Nemojte isključivati pisač jer ćete izgubiti zadatak ispisivanja.
 • Nepravilno poravnat senzor za medije. Provjerite položaj senzora za medije. Pogledajte Podešavanje pomičnog senzora. Pisač možda treba kalibrirati za medije nakon prilagodbe lokacije senzora. Pogledajte Izvođenje kalibracije medija SmartCal i Print (Ispisivanje) > Sensors (Senzori) > Manual Calibration (Ručna kalibracija).
 • Pisač je postavljen za kontinuirane medije (naljepnice ili crna oznaka), ali je uložen razdvojeni medij. Provjerite nalazi li se senzor za medije u sredini zadane lokacije. Pogledajte Podešavanje pomičnog senzora. Pisač možda treba kalibrirati za medije nakon prilagodbe lokacije senzora. Pogledajte Izvođenje kalibracije medija SmartCal.
 • Senzor za medije je prljav. Očistite polje gornjeg senzora mreže (praznina) i donje pokretne senzore medija. Pogledajte Čišćenje senzora. Ponovo umetnite medije, podesite položaj pokretnog senzora za medije i ponovo kalibrirajte pisač za medije. Pogledajte Podešavanje pomičnog senzora, Vrste i umetanje medija u roli i Izvođenje kalibracije medija SmartCal.
 • Pisač ne može prepoznati medije zbog potencijalnog oštećenja podataka u memoriji ili zbog neispravnih komponenti. Ponovo učitajte programske datoteke pisača. Pogledajte Ažuriranje programskih datoteka pisača. Ako na taj način ne riješite problem, nazovite servisnog tehničara.