Što će vam trebati za ispisivanje
Što će vam trebati za ispisivanje

Što će vam trebati za ispisivanje

Pisač je jedan od tri dijela rješenja za ispisivanje. Za ispisivanje također trebate medij i softver za ispisivanje.
Pisač može raditi u samostalnom načinu rada. Za ispisivanje ne mora biti povezan s drugim uređajima ili sustavima.
Potrošni materijali, upravljački programi i aplikacije potrebne za ispisivanje
Kompatibilni medij
Ovisno o modelu pisača (izravno toplinsko ispisivanje ili ispisivanje toplinskim prijenosom), za ispisivanje će vam trebati odgovarajući mediji.
Izravno toplinsko ispisivanje upotrebljava kemijski tretirane medije osjetljive na toplinu koji se zacrnjuju kad prolaze ispod toplinske ispisne glave. Za izravno toplinsko ispisivanje trebat će vam mediji za izravno toplinsko ispisivanje. Vrpca nije potrebna za medije za izravno toplinsko ispisivanje.
Ispisivanje toplinskim prijenosom upotrebljava grijanu vrpcu za stvaranje izdržljivih, dugotrajnih slika na raznim materijalima. Za ispisivanje toplinskim prijenosom trebate medije za toplinski prijenos i role s vrpcom za toplinski prijenos (ili spremnik s vrpcom za modele pisača koji ga upotrebljavaju).
Možete upotrebljavati medije bilo kojeg podržanog formata. Ovisno o vašim potrebama ispisivanja, možete upotrebljavati naljepnice, oznake, ulaznice, papir za račune, snopove medija za neprekinuto presavijanje, naljepnice sa zaštitom od neovlaštenog otvaranja itd.
Kako biste utvrdili i nabavili medije za svoje specifične primjene, upotrijebite informacije na zebra.com/supplies ili zatražite pomoć prodavača.
Softver
  • Upravljački programi pisača
  • Uslužni program za programiranje pisača
  • Aplikacije (primjerice za dizajn naljepnica)
Zebra pruža kompletan paket besplatnih softverskih aplikacija i upravljačkih programa sustava Link OS za konfiguriranje postavki pisača, ispisivanje naljepnica i računa, dohvaćanje statusa pisača, uvoz grafike i fontova, slanje programskih naredbi, ažuriranje programskih datoteka i preuzimanje datoteka.
S pomoću upravljačkih programa i aplikacija konfigurirajte i upravljajte pisačem i zadacima ispisivanja putem središnjeg uređaja kao što je osobno ili prijenosno računalo.
Informacije o instaliranju upravljačkih programa potražite pod Instaliranje upravljačkih programa za pisač u sustavu Windows.
Sa ZebraDesigner – besplatnom aplikacijom za računala s operacijskim sustavom Windows – možete dizajnirati jednostavne naljepnice i obrasce. ZebraDesigner može se preuzeti na zebra.com/zebradesigner.