Čišćenje i zamjena valjka
Čišćenje i zamjena valjka
View content for :
Product:

Čišćenje i zamjena valjka

Tiskarski valjak (pogonski valjak) obično ne zahtijeva čišćenje. Papir i prašina s podloge obično se mogu nakupljati bez utjecaja na radnje ispisivanja.
Očistite valjak (i stazu za medije) čim primijetite da pisač slabije radi, manje kvalitetno ispisuje ili lošije rukuje medijima. Tiskarski valjak površina je za ispisivanje i pogonski valjak za medij. Ako se lijepljenja i zaglavljivanja nastave događati i nakon čišćenja, morate zamijeniti tiskarski valjak.
Prljavština na valjku može oštetiti ispisnu glavu ili se zbog nje mediji mogu zalijepiti ili pomaknuti tijekom ispisivanja. Ljepilo, prljavštinu, prašinu, ulja i ostala onečišćenja treba odmah ukloniti s valjka.
Tiskarski valjak može se čistiti vatom koja ne ostavlja vlakna (poput vate Texpad) ili čistom vlažnom krpom koja ne ostavlja vlakna lagano ovlaženom°izopropilnim alkoholom (minimalne čistoće 99,7 %).
 1. Vađenje valjka
 2. Otvorite poklopac (i vrata dispenzera, ako je ugrađen). Izvadite medij iz područja tiskarskog valjka.
 3. Povucite jezičce za otpuštanje zasuna ležajeva valjka (1) s desne i lijeve strane prema prednjoj strani pisača te ih okrenite prema gore.
  Prikazuje ležajeve valjka koji se okreću u položaj za otpuštanje.
 4. Podignite tiskarski valjak iz donjeg kućišta pisača s pomoću krakova ležajeva (1).
  Prikazuje sklop valjka koji se podiže iz pisača.
 5. Gurnite zupčanik i dva ležaja s osovine valjka.
 6. Samo čišćenje – očistite valjak štapićem s vatom navlaženim alkoholom. Čistite ga od središta prema van. Ponavljajte postupak dok ne očistite sve površine valjka. Ako je došlo do velikog nakupljanja ljepila ili zaglavljenja naljepnice, čišćenje ponovite s novom vatom kako biste uklonili preostala onečišćenja, s obzirom na to da prvim čišćenjem možete prorijediti, ali ne i potpuno ukloniti, ljepila i ulja.
 7. Vatu za čišćenje bacite nakon upotrebe, nemojte je ponovo upotrebljavati.
 8. Provjerite jesu li ležajevi i zupčanik na osovini tiskarskog valjka.
  Prikazuje ponovno sastavljeni valjak umetnut u pisač.
 9. Okrenite tiskarski valjak sa zupčanikom na lijevu stranu i umetnite ga u donji okvir pisača.
 10. Okrenite jezičce za otpuštanje zasuna ležajeva valjka s desne i lijeve strane prema stražnjoj strani pisača tako da sjednu na svoje mjesto.
 11. Ostavite pisač jednu minutu da se osuši prije nego što zatvorite vratašca dispenzera i poklopac za medije ili uložite naljepnice.