Print Touch/NFC
Print Touch/NFC

Print Touch/NFC

Pisači serije ZQ600 Plus podržavaju Print Touch – poznat i kao komunikacija bliskog polja (NFC), odnosno pasivna NFC oznaka koja je u skladu s formatom Android Standard Tag. NFC oznaka tvornički je programirana i podržava uparivanje putem veze Bluetooth kako bi omogućila tabletu, pametnom telefonu ili mobilnom računalu da se automatski upari s pisačem putem veze Bluetooth (unutar ograničenja sigurnosnog profila koji se upotrebljava).
Uparivanje za komunikaciju bliskog polja (NFC)
NFC oznaka također podržava pokretanje aplikacije, pri čemu će se aplikacija koju je razvila tvrtka Zebra ili bilo koja treća strana pokrenuti na pametnom telefonu, tabletu ili mobilnom računalu s omogućenim NFC-om. Slično tome, NFC oznaka omogućuje pokretanje web-stranice podrške preko tableta, pametnog telefona ili mobilnog računala.
Uređaji koji upotrebljavaju NFC mogu biti aktivni ili pasivni. Pasivni uređaj sadrži informacije koje drugi uređaji mogu pročitati, ali sama NFC oznaka ne čita nikakve informacije. Aktivni uređaj, kao što je pametni telefon, može očitavati informacije s NFC oznake na pisaču, ali sama oznaka samo prenosi podatke ovlaštenim uređajima.