Ulaganje role s vrpcom za prijenos tvrtke Zebra
Ulaganje role s vrpcom za prijenos tvrtke Zebra

Ulaganje role s vrpcom za prijenos tvrtke Zebra

Prije umetanja vrpce obavezno dovršite ovdje opisane pripremne korake.
Pripremite vrpcu uklanjanjem omota i odljepljivanjem ljepljive trake.
Provjerite imaju li vrpca i prazna jezgra za vrpcu zareze na lijevoj strani jezgri vrpce, kako je ovdje prikazano (ako nemaju, pogledajte Umetanje vrpce za prijenos od 300 metara drugih proizvođača).
a
Zarez (mora biti na lijevoj strani vrpce)
b
Ljepljiva traka
c
Na vrpci od 74 metra zarezi se nalaze i na desnoj strani
d
Desna strana (pisač i rola)
 1. Dok je pisač otvoren, postavite praznu jezgru vrpce na osovine za namatanje u pisaču.
  Prvu jezgru vrpce za namatanje možete pronaći u pakiranju. Poslije upotrijebite praznu jezgru za dopremanje s osovine za dopremanje sljedeće role vrpce.
 2. Gurnite desnu stranu prazne jezgre na osovinu s oprugom (desna strana), poravnavajući jezgru sa središtem glavčine lijeve osovine. Zatim okrećite jezgru dok se urezi ne poravnaju i fiksiraju.
 3. Postavite novu rolu s vrpcom na donju osovinu za dopremanje vrpce. Gurnite je na desnu osovinu i fiksirajte lijevu stranu na lijevu osovinu za dopremanje.
 4. Pričvrstite vrpcu na jezgru za namatanje. Upotrijebite ljepljivu traku na novim rolama ili tanki dio trake. Poravnajte vrpcu tako da se namata ravno na jezgru.
 5. Okrenite glavčinu za namatanje vrpce tako da se gornja strana pomiče prema stražnjem dijelu kako biste zategnuli vrpcu. Okrećite glavčinu za završno poravnavanje položaja za namatanje vrpce s rolom za dopremanje vrpce. Vodilica vrpce mora biti u potpunosti prekrivena vrpcom.
 6. Provjerite jesu li mediji pravilno umetnuti i spremni za ispisivanje, a zatim zatvorite poklopac pisača.
 7. Ako je napajanje pisača uključeno, pritisnite
  FEED
  (Ulaganje) tako da se uvuče najmanje 20 cm (8 inča) medija kako bi se vrpca zategnula i izravnala te kako bi se poravnala s osovinama.
 8. Promijenite postavku načina ispisivanja iz IZRAVNOG TOPLINSKOG ispisivanja u TOPLINSKI PRIJENOS s pomoću upravljačkog programa pisača, aplikacijskog softvera ili naredbi za programiranje pisača.
  Pisač ne može ispisivati u načinu rada izravnog toplinskog ispisivanja i s umetnutim medijima za izravno toplinsko ispisivanje kad je umetnuta i vrpca. Pokušaj ispisivanja u načinu rada izravnog toplinskog ispisivanja s umetnutom vrpcom generira pogrešku ispisivanja s umetnutom vrpcom.
  Kad radnjama pisača upravljate s ZPL programiranjem...
  Pogledajte naredbu ZPL II
  ^MT
  za vrstu medija i pratite upute iz Vodiča za ZPL programiranje.
  Kad radnjama pisača upravljate u načinu rada za stranicu za EPL...
  Pogledajte mogućnosti naredbe za EPL
  O
  i pratite upute iz Vodiča za programere u načinu rada za stranicu za EPL.
 9. Kako biste potvrdili promjenu načina rada iz izravnog toplinskog ispisivanja u ispisivanje toplinskim prijenosom, ispišite izvješće o konfiguraciji. Upute o ispisivanju tog izvješća potražite u odjeljku Ispisivanje izvješća o konfiguraciji pisača i mreže (samotestiranje – gumb CANCEL (Odustani)).
  Pod
  PRINT METHOD
  (Metoda ispisivanja) na izvješću o konfiguraciji pisača treba pisati
  THERMAL-TRANS
  (Toplinski prijenos).