Upozorenje: umetnuta vrpca – samo pisač ZD421 sa spremnikom s vrpcom
Upozorenje: umetnuta vrpca – samo pisač ZD421 sa spremnikom s vrpcom

Upozorenje: umetnuta vrpca – samo pisač ZD421 sa spremnikom s vrpcom

Kad vidite ovo upozorenje, naredba za ispisivanje poslana je pisaču i on se nalazi u načinu rada izravnog toplinskog ispisivanja s umetnutom vrpcom. Pisač ima dvije postavke topline – jednu za izravno toplinsko ispisivanje, a drugu za ispisivanje toplinskim prijenosom. One imaju jednaku gustoću/zatamnjenost ispisa kad su postavljene na istu razinu. Način rada za izravno toplinsko ispisivanje ne upotrebljava vrpcu.
Upozorenje indikatora statusa:
Mogući uzroci i rješenja:
 • U pisaču se nalazi spremnik s vrpcom dok je pisač postavljen na način rada izravnog toplinskog ispisivanja (i ispisuje na medije za izravno toplinsko ispisivanje). Izvadite spremnik s vrpcom iz pisača bez isključivanja pisača. Zatvorite pisač. Možda ćete trebati jednom pritisnuti gumb
  FEED
  (Ulaganje) ili gumb
  PAUSE
  (Pauza) kako bi pisač nastavio s ispisivanjem.
 • Pisač je nepravilno postavljen u način rada izravnog toplinskog ispisivanja dok za ispisivanje pokušavate upotrebljavati medije za prijenos i spremnik s vrpcom. Promijenite PRINT METHOD (Metoda ispisa) u način THERMAL TRANS (Toplinski prijenos). Format (obrazac) ispisa poslan na ispisivanje može imati postavljen način rada izravnog toplinskog ispisivanja s
  ^MTD
  umjesto
  ^MTT
  . Vodič za ZPL programiranje dostupan je na http://zebra.com/manuals.
 • Za promjenu ove postavke:
  • Promijenite postavku s pomoću korisničkog sučelja pisača na dodirnom zaslonu u boji (ako postoji). Pogledajte Print (Ispisivanje) > Print Quality (Kvaliteta ispisivanja) > Print Type (Vrsta ispisivanja).
  • Upotrijebite Ethernet (LAN ili WLAN) web-stranicu poslužitelja za ispisivanje pisača kako biste pristupili opciji PRINT METHOD (Metoda ispisa) i postavili je na način rada THERMAL TRANS (Toplinski prijenos). Pogledajte Print (Ispisivanje) > Print Quality (Kvaliteta ispisivanja) > Print Type (Vrsta ispisivanja) kako biste saznali kako se kretati korisničkim sučeljem poslužitelja za ispisivanje.